„Равни БГ“ e коалиция от 37 граждански организации, които се борят активно за защита на правата на човека, устойчиво развитие, застъпничество и подкрепа на уязвими групи. Те работят из цялата страна, а дейността им е доста различна. И все пак ги обединява едно – това, че цели общности, семейства и региони се развиват благодарение на техните всекидневни усилия. Че там, където институциите често са абдикирали от отговорност, мнозина разчитат единствено на тях.

Медиите рядко разказват техните истории, а агресивните гласове на политици и популисти често ги превръщат в мишена за нападки, заплахи и преследване. Сякаш има две действителности – онази шумната, основана на омраза. И другата – на хората из цялата страна, които се уповават единствено на тяхната подкрепа.

Да разкажем за тези хора и за организациите, на които са посветили живота си, е възможно само чрез техните истории. Историите на специалистите, активистите, доброволците и хората, които разчитат на тях. Това са истории на болка и вдъхновение. На отчаяние и надежда. И на много човещина и солидарност.

Истории за промяната.

Прочетете ги ТУК.